\
Çoğu zaman tasarımcılardan şuna benzer bir söz duyabilirsiniz:
"İyi tasarımcılar kopyalar, Mükemmel tasarımcılar çalar."
Hımm.. Bunu söyleyen tasarımcı genelde şu üç kişilikten birisine sahiptir.
  • Tasarımları sadece kopyalayan, onlardan ilham alan bir kişilik.
  • Gerçekten tasarım çalan bir kişilik.
  • Tasarım kopyalamamanın ve çalmanın zor olduğunu kabul eden ve çalmamaya çalışan, kendine ara sıra engel olamayan bir kişilik.

Hangi nedenden bilinmez, birçok tasarımcı tam anlamıyla benzersiz bir çalışmanın olamayacağına, herkesin mutlaka birilerinden ilham almış olacağına inanır.

Açıkcası ben buna katılmıyorum ve en azından böyle bir nosyonu kabul etmiyorum. sizin de kabul etmemenizi öneriyorum.

Kopyacı Tasarımcılar
Bu tasarımcılar, dizayn piramidinin en alt basamağını oluştururlar, aslında o kadar da kötü bir yer değildir burası, sonuçta bir yerden başlamanız gerekiyor.

Bu tip tasarımcılar daha işin başındadırlar çoğu zaman ve mükemmel bir tasarımı oluşturan öğelerden habersizdirler, bu yüzden başkalarının çalışmalarını taklit ederek, onlardan ilham alarak bir şeyler yaratmaya çalışırlar.

Genel olarak internet galerilerine üyedirler, buralardan bir iki site seçerler ve dizaynlarını yeniden yaratmaya çalışırlar, ki bu şekilde ellerindeki işe yönelik bir tasarım bulmaya çalışırlar. Bu şekil çalışmak, bir şey öğrenmenin tek yoludur. Aslında her insan hayatı bu şekilde öğrenir, yürümeyi, konuşmayı vs vs. Kendimize ait yeterince deneyim oluşturana kadar bu yöntemi kullanırız.

devamını oku »

ilgili yazılar

bu yazı axanc tarafından bildirgec.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır. kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz.